Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός λειτουργεί στον περιαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Στύψης Λέσβου, στο πλαίσιο του ERMIS-F. Ο σταθμος παρέχει 10-λεπτες μετρήσεις θερμοκρασίας αέρα, ατμοσφαιρικής πίεσης, σχετικής υγρασία
ς, βροχόπτωσης, ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου, σημείου δρόσου, ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς και διαγράμματα διακύμανσης των παραμέτρων αυτών στο τελευταίο 24-ώρο.Ο σταθμός έχει συνδεθεί και με το δίκτυο σταθμών που διαθέτει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα δεδομένα παρέχονται σε πραγματικό χρόνο από την ιστοσελίδα www.penteli.meteo.gr και είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερομένους (κατοίκους της περιοχής, μελετητές, ερευνητές κτλ).
Στο ίδιο πλαίσιο έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί ένας σταθμός στη Ν. Κυδωνία Χανίων, ενώ στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ακόμη ένας στην Καλλονή Λέσβου. Τα δεδομένα των σταθμών που εγκαταστάθηκαν θα αξιοποιηθούν περαιτέρω στην ανάπτυξη του πιλοτικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πλημμύρας που υλοποιείται από το ERMIS-F.

CONTACT US

    Log in with your credentials

    Forgot your details?