ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 12/12/2019

Σας ενημερώνουμε ότι, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ., το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τη μορφή συμμετοχικών σεμιναρίων-εργαστηρίων, στον Ερασιτεχνικό Θεατρικό Όμιλο Καλλονής (Ε.Θ.Ο.Κ), στο κέντρο της Καλλονής. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων της Πράξης «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες (ERMIS – F)» (www.ermis-f.eu), που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A 2014-2020 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλα τα άτομα που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καλλονής και στόχο έχει τη συμμετοχή τους στην διαχείριση των πλημμυρών και τη συζήτηση/συνδιαμόρφωση μέτρων αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων. Η συζήτηση των αδυναμιών της αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλλονής και η συνδιαμόρφωση λύσεων με τους συμμετέχοντες θα δώσει την δυνατότητα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες να ενημερωθούν και να εκφράσουν την άποψή τους. Η συζήτηση θα διεξαχθεί βάση ειδικής μεθοδολογίας με χρήση εργαλείων έρευνας (Focus group discussion, Problem/ Solution trees, ερωτηματολόγια).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10.15       Καλωσόρισμα, Παρουσίαση Προγράμματος

Ομιλήτρια:     κα     Τζωράκη     Ουρανία,     Επικ.     Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος Επιστημονικής ομάδας του ERMIS-F

10:15 – 10:45      Ανοιχτή ομαδική συζήτηση (Focus group discussion)

Συντονίστρια: κα Καλλή Αλίκη, Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου μέλος της ομάδας του ERMIS-F

10:45 – 11:15      Συγκέντρωση/Αποτύπωση προβλημάτων και πιθανών λύσεων με χρήση διαδραστικών εργαλείων (Problem/ Solution trees)

Συντονίστρια: κα Καλλή Αλίκη, Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου μέλος της ομάδας του ERMIS-F

11:15 – 11:45      Παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων αντιπλημμυρικής προστασίας Ομιλήτρια: κα Κουτσοβίλη Ελεάνα, Πολιτικός Μηχανικός

μέλος της ομάδας του ERMIS-F

11:45 – 12:00      Συμπλήρωση     ερωτηματολογίων     αξιολόγησης     από     τους συμμετέχοντες

 

 

 

 

CONTACT US

    Log in with your credentials

    Forgot your details?