Η Ομάδα του ERMIS – F

Για την υλοποίηση του έργου ERMIS-F συνεργάζονται:

Παράλληλα, από την έναρξη του έργου κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία της κάθε πιλοτικής περιοχής, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς, Επαγγελματικές Ενώσεις και Περιβαντολλογικές Οργανώσεις,  με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού Δικτύου ERMIS-F που θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα, επεκτασιμότητα χρήσης της Δημόσιας Υπηρεσίας  ERMIS-F στις τοπικές κοινωνίες Ελλάδας και Κύπρου.

                      

Καθηγητής πληροφοριακών συστημάτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνεργαζόμενος καθηγητής στο Ι.Κυ. Σπούδασε Πληροφορική στο Harvard (1971-76) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (1984-86) και Θεολογία στο ΕΑΠ (2011). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Θεσσαλίας και το ΕΑΠ. Ερευνητής από το 1986 και μέλος του ΔΣ (1992-2006) στο ε.α. ΙΤΥ.

Σχεδίασε και διηύθυνε το πρόγραμμα ‘Οδύσσεια’ για την αξιοποίηση των  ΤΠΕ στη ελληνική εκπαίδευση. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκπαιδευτική τεχνολογία, πληροφοριακά συστήματα μεγάλης κλίμακας,  σχεδίαση λογισμικού και βάσεων δεδομένων.

Έχει διευθύνει μεγάλα διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα πληροφορικής με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Εμπειρογνώμων και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Γ.Δ. Εκπαίδευση και Πολιτισμός της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ανεβαίνει σε βουνά και τρέχει σε μαραθώνιο.

t.hadzilacos@cyi.ac.cy

Μηχανολόγος-Μηχανικός (Πολυτεχνείο Πάτρας) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Περιβάλλοντος (ΕΑΕΜΕ). Η εμπειρία του στο διεθνές management εμπλουτίστηκε από τη διετή του παραμονή ως ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Hitotsubashi στο Τόκυο.

Για περισσότερο από έξι χρόνια υπήρξε Διευθυντής Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, όπου και δημιούργησε μεταξύ άλλων  και το πρώτο δίκτυο σύγχρονων πωλητηρίων στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Έχει εργασθεί ως Διευθυντής του Υβριδικού Ταχυδρομείου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στον ελεύθερο χρόνο του, διευθύνει την Καλλιτεχνική Ομάδα Persona, και είναι υπεύθυνος για όλες τις παραγωγές της στην Ελλάδα και διεθνώς.

d.katsouras@cyi.ac.cy

Ο Χρήστος Μακρόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και Αρχισυντάκτης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Urban Water Journal. Κατέχει διδακτορικό σε συστήματα υποστήριξης αποφάσεων από το Imperial College του Λονδίνου και έχει εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στο Κέντρο Συστημάτων Νερού του Παν/μιου Exeter. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται σε θέματα αστικής υδρολογίας, βελτιστοποίησης υδατικών πόρων, εναλλακτικών πηγών και αποκεντρωμένων συστημάτων διαχείρισης  αστικού νερού και διαχείρισης ακραίων υδρολογικών φαινομένων, ενώ είναι ειδικός σε θέματα υδροπληροφορικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, είναι συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού Journal of Hydroinformatics. Ο κ. Μακρόπουλος έχει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό μεγάλων ερευνητικών ομάδων και έργων, καθώς έχει υπάρξει Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΜΠ σε 15 ευρωπαϊκά (FP7, H2020) και ελληνικά ερευνητικά έργα, ενώ ήταν Kύριος Ερευνητής σε άλλα 10, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Σπούδασε Οικονομικά στο ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Un. Louis Pasteur  (Στρασβούργο) & International Space University (Τορόντο).

Σαν υπεύθυνη επικοινωνίας ασχολήθηκε στα έργα SIMAP, CORDIS, BC-NET& BRE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της Intrasoft Int, στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.  Ακολούθως, στην Ελλάδα ασχολήθηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας με την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, την ένταξη των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία, με το GRNET, την Wikipedia, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην Ομάδα Πολιτών ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ (καταπολέμηση της φοροδιαφυγής) και τη Δράση «Κάρτα Αποδείξεων» της ΓΓΠΣ (Υπ Οικονομικών) και ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας για το έργο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Υπ Εσωτερικών) .

Από το 2016 ασχολείται με τα ανθρώπινα συστήματα στο ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) και έχει την ευθύνη επικοινωνίας του ΑΚΜΑ και του Ελληνικού Δικτύου του EFT.

Είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Κύπρου και από την  1/1/2018 συμμετέχει στο έργο ERMIS-F ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διαδικτυακής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες,  ERMIS-F (ΠΕ2).

k.drystella@cyi.ac.cy

Ο Καθ. Γιώργος Καρατζάς το 1982 έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Το Σεπτέμβριο του 1985 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές από την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Rutgers στις ΗΠΑ και το Μάιο του 1987 έλαβε το MSc από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 1992 από το συνδυαστικό Διδακτορικό Πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Rutgers και Princeton, USA,  στις επιστήμες του Πολιτικού Μηχανικού και Μηχανικού Περιβάλλοντος. Από το 1992 -1994 εργάσθηκε σαν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Research Center for Groundwater Remediation Design στο Πανεπιστήμιο του Vermont των ΗΠΑ. Το 1994 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Vermont. Το 1998 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και το 2006 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή. Είναι συγγραφέας 74 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά, 77 δημοσιεύσεων σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων, ένα βιβλίο και 5 κεφάλαια σε βιβλία.

karatzas@mred.tuc.gr

Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Περιβαλλοντική Μηχανική με κατεύθυνση τη διαχείριση υδάτινων πόρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης για τη διαχείριση των υδατικών συστημάτων («FREEWAT-Free and Open Source Software Tools for Water Resource Management»).

Τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχε στο συνέδριο 2nd EWaS International Conference: «Efficient & Sustainable Water Systems Management toward Worth Living Development».

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: μοντελοποίηση υδρολογικών διεργασιών, βελτιστοποίηση περιβαλλοντικών συστημάτων, προσομοίωση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους.

xristina_st11@hotmail.com

Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης (1999-2004) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2004-06). Πήρε το διδακτορικό του από το Πολυτεχνείο Κρήτης (2006-2011) όπου και εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με υδατικούς πόρους και διαχείριση πλημμυρών.

Εργάστηκε στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ερευνητής (2013-17) σε προγράμματα σχετικά με διαχείριση υδατικών πόρων σε χώρες της Ευρώπης και του αναπτυσσόμενου κόσμου και προσομοίωση περιβαλλοντικών συστημάτων υπογείων και επιφανειακών υδάτων.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνική υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων, τη συγγραφή εκθέσεων προόδου και το συντονισμό ενός μεγάλου αριθμού εταίρων από διαφορετικές χώρες.

trichakis@gmail.com

Ο Χρήστος Γκούμας είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης (2016) και τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Μηχανική» (2016-σήμερα). Η διπλωματική του εργασία στο προπτυχιακό επίπεδο πραγματεύτηκε την μοντελοποίηση της υπόγειας ροής νερού στον Κάμπο Χανίων, με χρήση του Princeton Transport Code (2016), η οποία και αποτέλεσε βάση για την πρώτη του παρουσίαση στο διεθνές συνέδριο του European Water Resources Association το 2017, και την δημοσίευση στο European Water Journal. Στο μεταπτυχιακό επίπεδο εστιάζει σε επιφανειακή ροή και πλημμυρικά φαινόμενα με την διπλωματική εργασία που εκπονεί.

christos.goumas@gmail.com

Η Αρχοντία Λύκου είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, Υποψήφια Διδάκτωρ και ερευνήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών από το 2013. Πρόσφατα (Μάιος του 2018) ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πριν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στο ΕΜΠ το 2011, είχε δουλέψει στην κατασκευή φραγμάτων – εργοτάξιο και γραφείο – για δύο μήνες στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Το θέμα της διπλωματικής της εργασίας ήταν για τις μεθόδους και τεχνολογίες στεγανοποίησης προσχωματικών λεκανών, ενώ το θέμα της μεταπτυχιακής της εργασίας ήταν η ανάλυση και ο σχεδιασμός σύνδεσης διαφραγματικού τοίχου με πυρήνα γεωφραγμάτων. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων, δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα για επτά μήνες στο σχεδιασμό και την εκπόνηση υδραυλικών μελετών.

Νοέμβριο του 2016 έγινε δεκτή ως Υπ. Διδ. στο ΕΜΠ στο ερευνητικό πεδίο που σχετίζεται με την πρόγνωση, τη διαχείριση και τη μελέτη των επιπτώσεων του πλημμυρικού κινδύνου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα κυρίως σε αντικείμενα εργασιών που σχετίζονται με υδρολογικές και υδροδυναμικές προσομοιώσεις πλημμυρικών φαινομένων και ακραίων υδρο-μετεωρολογικών φαινομένων αξιοποιώντας Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών και συνδυασμένα υδροδυναμικά 1Δ-2Δ μοντέλα, διασύνδεση αποτελεσμάτων σε online webGIS πλατφόρμες, εφαρμογή μεθοδολογιών αξιολόγησης κινδύνου, διακινδύνευσης και τρωτότητας, διαχείριση και παρακολούθηση έργου και συγγραφή αναφορών/παραδοτέων, υπεύθυνη για την περιοχή μελέτης (συλλογή δεδομένων, επαφές με φορείς, διοργάνωση συμμετοχικών εργαστηρίων, κ.ά.), συμμετοχή στην ανάπτυξη γνωσιακών βάσεων για μέτρα και εφαρμογές διαχείρισης πλημμυρικού κινδύνου, χρήση εφαρμογών πληθοπορισμού κ.ά.

Στα πλαίσια της ερευνητικής της εργασίας έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 15 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια.

alykou@central.ntua.gr

Aναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου στο γνωστικό αντικείμενο «Πληροφορική-Βάσεις Γεωγραφικών Δεδομένων».  Σπουδές: Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών από τη ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ Πατρών, Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επαγγελματική εμπειρία: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πάτρα), εταιρείες πληροφορικής ιδιωτικού τομέα (Πάτρα).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Βάσεις Δεδομένων και Γεωγραφικών Δεδομένων, Υποδομές Χωρικών Δεδομένων, Σημασιολογικά Γεωχωρικά Δεδομένα, Διαδικτυακή Χαρτογραφία, Μοντέλα και Συστήματα Υπερκειμένου.

Ερευνητικό έργο: Συμμετοχή σε 27 ερευνητικά έργα, επιστημονικός υπεύθυνος σε 10 από αυτά. Περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων (peer reviewed). Ειδικότερα: Συμμετοχή στα ερευνητικά έργα «Αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων των γεωε-πιστημών στη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου με έμφαση στο δομημένο περιβάλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου Πελάγους» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου), «AEGIS – Πληροφοριακό Σύστημα Πρόληψης και Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/Αριστεία), «Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Κλιματικής Πληροφορίας – Γεώκλιμα» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/Συνεργασία).

vaitis@aegean.gr

Η Ράνια Τζωράκη  έχει 18 χρόνια εμπειρία σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας > 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων και έχει επιβλέψει ένα μεγάλο αριθμό πτυχιακών (>25) και διπλωματικών εργασιών (>15). Προς το παρών επιβλέπει τρεις (3) διδακτορικές διατριβές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΤΕΘ και συμμετέχει στην συν-επίβλεψη διδακτορικών διατριβών σε άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτει πλούσια ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε διεθνή περιβάλλοντα, όπως στη Γερμανία, στην Κύπρο και στη Χιλή (Leibniz University Hannover (GE), στο Πολυτεχνείο Κρήτης (GR), στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (CUT-CY), στο Concepcion University (Χιλή) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (GR)). Έχει εμπειρία σε θέματα υδρολογίας Μεσογειακών ποταμών και διαχείρισης αυτών. Κατά το τρέχων χρονικό διάστημα (έως το 2020) συμβάλλει στην Management Committee του Eυρωπαϊκού δικτύου για ποτάμια διαλείπουσας ροής COST-ACTIONSMIRES, συμμετέχει στο Interreg πρόγραμμα για τις πλημμύρεςERMIS-Flood και συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HorizonSCIREA. Η μελέτη των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στα ποτάμια διαλείπουσας ροής της Μεσογείου και η ανάπτυξη συστημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ένα από τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα.

rania.tzoraki@aegean.gr

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1998 – 2002). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Τεχνολογίες Διαδικτύου στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο Πανεπιστήμιο του Sussex (2003 – 2004) και στην Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008-2010). Το 2015 έγινε δεκτός ως Υπ. Διδ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο για την διεξαγωγή έρευνας στο ερευνητικό πεδίο του Σημασιολογικού Ιστού και των Διασυνδεμένων Δεδομένων με σκοπό την διερεύνηση και την υλοποίηση μεθόδων για την ανακάλυψη σημασιολογικά σχετικών οντοτήτων με την αξιοποίηση γεωγραφικής πληροφορίας.

Εργάστηκε ως προγραμματιστής σε εταιρίες και από το 2007 συνεργάζεται με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενα από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη βάσεων δεδομένων και διαδικτυακών εφαρμογών με εξειδίκευση στην διαχείριση γεωγραφικών δεδομένων. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται κυρίως η διαχείριση, οργάνωση και αναζήτηση γεωγραφικών δεδομένων στο διαδίκτυο.

vkopsachilis@geo.aegean.gr

Μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Χανίων.

Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης (1992-1997), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον και υπό εκπόνηση μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της σχολής ΜΠΔ του Πολ. Κρήτης.

Εργάζεται από το 2000 στο Δήμο Ελ. Βενιζέλου μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης που διοργάνωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. (1998-1999) στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης  «Ι. Καποδίστριας», ενώ μετά το 2011 με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων και παράλληλα, από το 2014 και έπειτα ασκεί  και τα καθήκοντα του  Αυτοτελούς Γραφείου  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων .

mdaskalaki@chania.gr

Μέλος της ομάδας έργου του Δήμου Χανίων

Τεχνολόγος Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (1999), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Δενδροκομία (MSc Horticulture)  από το πανεπιστήμιο του Reading UK

Εργάστηκε το 2003 σε υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και από το 2004 εργάζεται ως μόνιμος υπάλληλος στο Δήμο Χανίων. Από το 2015 εργάζεται στο Τμήμα Προγραμματισμού Ποιότητας και Οργάνωσης του Δήμου Χανίων διαχειριζόμενος μεταξύ άλλων διοικητικά, συγχρηματοδουμενα προγράμματα.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

gpotamitakis@chania.gr

amylonogianni@chania.gr

g-epikoinonia@chania.gr

g-politismos@chania.gr

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 2003, ενώ το 2005 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ομώνυμο τμήμα και εκπαιδευτικό ίδρυμα, με ειδίκευση στην «Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική». Από το 2006 και έπειτα είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει εργαστεί τόσο στον κατασκευαστικό όσο και στον μελετητικό τομέα. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του ΕΤΕΚ και είναι κάτοχος πτυχίου μελετών Κατηγορίας 27 Β και 13 Α.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων και έχει εμπλακεί σε πλήθος μελετών που αφορούν έργα συγκοινωνιακά, την επεξεργασία αποβλήτων, την διαχείριση υδάτων, τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων και Πλημμυρών, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ.

Έχει αποτελέσει εξωτερικός συνεργάτης (περιβαλλοντικός σύμβουλος) της Παγκόσμιας Τράπεζας και από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, παρέχει υπηρεσίες στον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο σύμβασης της πράξης με τίτλο: «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων–Πλημμύρες» και ακρωνύμιο «Ermis-F», με το Δήμο Χανίων, του προγράμματος Πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

xatzik12@gmail.com

Μέλος της ομάδας έργου της Διευθύνσεως Υδάτων Βορείου Αιγαίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2003) και του ΠΜΣ «Περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση» του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2013). Επίσης, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις το 2015.

Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2007 – 2009), διορίστηκε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αρχικά στη Δ/νση Διοίκησης και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου, όπου από το 2011 ως σήμερα εργάζεται ως Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης & Επικοινωνίας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά και μαθαίνει αραβικά.

georgia.kotoufou@apdaigaiou.gov.gr

Μέλος της ομάδας έργου της Διευθύνσεως Υδάτων Βορείου Αιγαίου (Τεχνικός Σύμβουλος). 

Απόφοιτος του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995). Διδάκτορας του Γενικού τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2006) με θέμα διδακτορικής διατριβής: “Μελέτη των διαχρονικών μεταβολών στο φυσικό, γεωργικό και αστικό περιβάλλον της περιοχής Κορινθίας, με τη χρήση δορυφορικών εικόνων (οπτικά συστήματα και ραντάρ), αεροφωτογραφιών και των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων” και Μεταδιδακτορικός ερευνητής (Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης, Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και Τηλεπισκόπησης, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2008-2009), με θέμα έρευνας: “Παρακολούθηση, ανίχνευση και μελέτη των διαχρονικών μεταβολών της κάλυψης/χρήσης γης στο αστικό, γεωργικό και φυσικό περιβάλλον της νήσου Λέσβου, με τη χρήση δορυφορικών εικόνων, ορθοφωτογραφιών και ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ), και την εφαρμογή διαφορετικών τεχνικών τηλεπισκόπησης”. 

Είναι  γεωπόνος εγγείων βελτιώσεων και συνέταιρος σε γραφείο μελετών της Μυτιλήνης. Έχει επαγγελματική εμπειρία 18 ετών σε Αθήνα και Μυτιλήνη, η οποία περιλαμβάνει τεχνικές εταιρείες μελετών, εταιρείες συμβούλων υποστήριξης, δημόσιες υπηρεσίες, εταιρείες ψεκασμών δακοκτονίας, την ΕΛΣΤΑΤ, την ΑΜΚΕ Αιγίλοπας, και τη Δ/νση Υδάτων Βορείου Αιγαίου.  Παράλληλα, έχει μία ευρεία επιστημονική δραστηριότητα και συνεργασίες με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια (21 δημοσιεύσεις) και τη συγγραφή επιστημονικού βιβλίου.

Τέλος, έχει μία πλούσια διδακτική εμπειρία (πάνω από 3.000 ώρες) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το ΚΕΕ Λέσβου, το ΚΔΒΜ Λέσβου, το ΣΔΕ Μυτιλήνης & Καλλονής και σε ΚΕΚ της Λέσβου. 

gatsjohn@gmail.com 

Ο Δρ. Γρηγόρης Παναγιώτου κατάγεται από την Αμμόχωστο και είναι γεννηθείς στην Λεμεσό, Κύπρο. Έλαβε το πρώτο του πτυχίο στη Μηχανολογία από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθήνας το 2007, το Μεταπτυχιακό του στην Ενέργεια (MSc with Distinction) από το Heriot-Watt University στο Εδιμβούργο το 2008 και το Διδακτορικό του (PhD) στην Μηχανολογία από το Brunel University, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (2014).

Το 2010 ίδρυσε την εταιρεία ENERES CPM Ltd της οποίας διετέλεσε Διευθυντής μέχρι και το 2017 ενώ εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών από το 2009 έως το 2017. Είναι μέλος του IMechE (Institute of Mechanical Engineers) του Ηνωμένου Βασιλείου ως Chartered Engineer (CEng).

Έχει συμβάλει στην συγγραφή δύο κεφαλαίων βιβλίων, έχει 17 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και 32 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων, κυρίως σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας και στην αξιολόγηση ενεργειακών συστημάτων. Έχει περισσότερες από 680 ετεροαναφορές στο έργο του με βάση το Goggle Scholar (h-index=19.71).

 

Από τον Ιανουάριο του 2018 κατέχει την θέση του Εκτελεστικού Μηχανικού Μηχανολογίας στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) όπου σε γενικές γραμμές τα καθήκοντά του αφορούν την συντήρηση και την λειτουργία του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του ΣΑΛΑ συμπεριλαμβανομένων των εννέα Αντλιοστασίων. Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω είναι επίσης Συντονιστής και σε διάφορα άλλα έργα όπως η ‘Αποκατάσταση και ανακαίνιση του κύριου αγωγού λυμάτων και φρεατίων – Συμβόλαιο Ε14’ και το έργο ERMIS-F: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.

gregoris@sbla.com.cy

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Μηχανική στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εργάστηκε ως Τοπογράφος Μηχανικός στην εταιρία Geocalc Ltd όπου ασχολήθηκε κυρίως με μελέτες και επιβλέψεις. Από το 2012 εργάζεται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας ως Τεχνικός Μηχανικός.

Η κα Χριστίνα Παπαδοπούλου έχει μια δημοσίευση σε Διεθνές Συνέδριο του «International Water Association (IWA)».

christinapap@sbla.com.cy

Η Γεωργία Πριάρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΑΤΕΙ Πάτρας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εργάζεται στον τομέα των υδάτων από το 2006, αρχικά στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας, όπου και εργάζεται από το 2011.

 

georgia@sbla.com.cy

Η Θεοδώρα Ευαγγέλου έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού, από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) το 2018.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, το 2015 και για διάρκεια δυο μηνών έκανε πρακτική άσκηση στην Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία Λεμεσού όπου μεταξύ άλλων συμμετείχε στην εκπόνηση ενεργειακών μελετών. Το 2018 συμμετείχε στο πρόγραμμα Enginite όπου, μεταξύ άλλων ήταν Υπεύθυνη Ασφάλειας και Υγείας για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία σε Εργαστήριο Χημείας», του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ. Το 2019 συμμετείχε στο Entrepreneurial in Energy Workshop του προγράμματος Interreg Balkan-Mediterranean, i3 Project και η ομάδα της, διακρίθηκε για την καλύτερη καινοτόμα ιδέα. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Σόφια της Βουλγαρίας στο i3 Fair and Conference στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος.

Από τον Απρίλιο του 2019 παρέχει τις υπηρεσίες της ως εξωτερικός συνεργάτης μηχανικός στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας για το Έργο ERMIS-F, του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020.

theodora@sbla.com.cy

Ο Γιώργος Λέκκος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη, στην Αθήνα και είναι 43 ετών. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Χαλκίδας το 2001 και ακολούθως του απονεμήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος MSc. in IT Systems (ITS) από το Department of CIS, University of Strathclyde, στην Γλασκώβη της Σκωτίας. Έχει εξειδικευθεί σε συστήματα τηλεμετρίας, βιομηχανικών υπολογιστών, ηλεκτρικών κινητήρων και εφαρμογών ποιοτικού ελέγχου με χρήση LASER και X – ray. Εργάσθηκε σαν μηχανικός βιομηχανικών εφαρμογών σε διάφορες εγκαταστάσεις, στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό, έως το 2012. Το 2012, εντάχθηκε στο μόνιμο προσωπικό του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας. Έχει ως καθήκοντα του την εποπτεία του υφιστάμενου ηλεκτρονικού / ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του ΣΑΛΑ, την μελέτη και εγκατάσταση νέου ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού, την παρακολούθηση και βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος τηλεμετρίας και του δικτύου αντλιοστασίων του ΣΑΛΑ, ενώ από το 2013 είναι μέλος της ομάδας Μηχανικών Επιφυλακής του ΣΑΛΑ.

CONTACT US

    Log in with your credentials

    Forgot your details?