Διενεργήθηκε την Τρίτη 9 Μαίου στη Λεμεσό το Εργαστήριο Δοκιμαστικής Χρήσης (hands-on workshop) των εφαρμογών της Διαδικτυακής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικών Κινδύνων με εστίαση στις Πλημμύρες, ERMIS-F.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 16 στελέχη από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου & Ελλάδας, του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού-Αμαθούντος & του Κτηματολόγιο Κύπρου.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες να δοκιμάσουν – αξιολογήσουν τις λειτουργίες της έκδοσης v0.2,5 Portal ERMIS-F (card sorting & user observation βάση σεναρίων χρήσης).

Τα Εργαστήρια Χρήσης του portal ERMIS-F ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο 2018 και το πρώτο διενεργήθηκε στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε ένα στη Λευκωσία των Μάρτιο 2019 και εκείνο της Λεμεσού είναι το τρίτο. Εργαστήρια θα εξακολούθησουν να διοργανώνονται στις πιλοτικές περιοχές – Χανιά και Μυτιλήνη  στην Ελλάδα και στην Κύπρο στο επόμενο διάστημα και ενόψει της παράδοσης της πιλοτικής λειτουργίας της Υπηρεσίας ERMIS-F, τον Ιούλιο του 2019.

Το εργαστήριο της Λεμεσού συντόνισε η Επιστημονική Ομάδα του ERMIS-F (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολυτεχνείο Κρήτης και Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Πατρών) και διοργανώθηκε από το ΣΑΛΑ και το ΙΚυ.

 

 

 

 

 

Το ERMIS-F χρηματοδοτείται απο το Interreg VA Greece Cyprus 2014 2020.

CONTACT US

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?