Το Δημοτικό Σχολείο  Κάτω Τρίτους επισκέφτηκε η ΔΥΒΑ στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποιήσης για το θέμα των πλημμυρών την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Στη δράση συμμετείχαν  19 τ μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης  μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους,  οι οποίοι έπαιξαν με εκπαιδευτικό υλικό (quiz, videos, καταιγισμός ιδεών, κ.α.) και συζήτησαν με την ομάδα της Διεύθυνσης Υδάτων Βορείου Αιγαίουτις αιτίες και επιπτώσεις των πλημμυρών, για τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και για το ρόλο της φυσικής βλάστησης στην αποτροπή των πλημμυρών. Επίσης, μέσα από βιωματική δράση δόθηκαν χρηστικές οδηγίες συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων.
Οι παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν και με «Διαδραστική άσκηση – παιχνίδι» και καταιγισμό ιδεών από τα παιδιά, τα οποία συνέβαλαν με τη φαντασία και τις γνώσεις εξέλιξη της συζήτησης για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση  πλημμύρας.
 Επίσης, μέσα από βιωματική δράση δόθηκαν χρηστικές οδηγίες συμπεριφοράς και αντιμετώπισηςτης πλημμύρας.
Η ευαισθητοποίηση των μαθητών και  των εκπαιδευτικών τους, σε θέματα πλημμυρών είναι μία από τις δράσεις που διοργανώνονται από την Πράξη “Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων Πλημμύρες” ERMIS-F, του Προγράμματος INTERREG V και υλοποιείται σε πιλοτικές περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο, συνεργασία του Ινστιτούτου Κύπρου, του Πολυτεχνείου της Κρήτης, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, της Διεύθυνσης Υδάτων Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χανίων και του Συμβουλίου ΑποχεΛεμεσού – Αμαθούντας.

CONTACT US

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?