Εσπερίδα για την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον δημαρχείο.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την πρόληψη και τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον χώρο, ενώ συγκεκριμένα τον λόγο πήραν οι:

ο Ξανθουδάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας &
Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

η Δασκαλάκη Μαρία από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίωνο Βερυκοκίδης Ιωάννης Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής
Ενότητας Χανίωνο Καρατζάς Γεώργιος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου
Κρήτηςκαι ο Κοκολάκης Κων/νος: Πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας & Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.

Ακόμα, έγινε εκτενής αναφορά στον εθελοντισμό με επίκεντρο την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ), η οποία έχει συμμετάσχει, είτε προληπτικά, είτε καθοριστικά, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, αλλά και σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές συγκεντρώσεις πληθυσμού, όπου κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της. Περισσότερα για το εθελοντικό έργο της ΕΠΟΜΕΑ αλλά και για το πως μπορείτε να γίνετε μέλος της, θα βρείτε ΕΔΩ.

Ο Γεώργιος Καρατζάς, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου
Κρήτης, μίλησε στο zarpanews.gr και αναφέρθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην μελέτη και την πρόληψη των πλημμυρών:

«Το πρόγραμμα ERMIS F είναι ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό διασυνοριακό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, χρηματοδοτείται από το Ίντερεκτ, πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με στόχο την πρόληψη και την εκπαίδευση του κόσμου όσον αφορά τις πλημμύρες.

Επικεντρώνεται στις πιλοτικές περιοχές της Καλλονής στην Μυτιλήνη, τη Νέα Κυδωνία Χανίων και στην Λάρνακα στην Κύπρο.

Κύριο αντικείμενο είναι στην αρχή να προσδιορίσουμε τις περιοχές με την μεγαλύτερη πλημμυρική επικινδυνότητα.

Έχουμε ήδη εγκαταστήσει έναν μετεωρολογικό σταθμό, έτσι ώστε μετρώντας και γνωρίζοντας το ύψος βροχής που έχουμε στα ανάντη, να προβλέψουμε τι ίψος βροζής περιμένουμε στα κατάντη, δηλαδή μέσα στα ρέματα και τα ποτάμια, ώστε να υπάρχει ένα σύστημα προειδοποίησης και να λαμβάνοντα προληπτικά μέτρα. Όλα αυτά ανεβαίνουν σε μία κεντρική πλατφόρμα έτσι ώστε οποιοσδήποτε, μηχανικοί, υπηρεσίες κλπ, να μπορεί να μπει, live, και να αντλήσει πληροφορίες για την συμπεριφορά των ρεμάτων της περιοχής.

Εδώ είναι η δεύτερη περιοχή, βρισκόμαστε στον 9ο μήνα, το έργο θα κρατήσει 30 μήνες συνολικά, οπότε ξεκινώντας πιλοτικά, σκοπεύουμε στην συνέχεια να έχουμε πλήρες το προϊόν ώστε να επεκταθεί.»

Πηγή: zarpanews.gr

CONTACT US

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?