Tο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ., η Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό Καλλονής, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τη μορφή συμμετοχικών σεμιναρίων-εργαστηρίων, με θέμα “Πλημμύρες στην Καλλονή, προβλήματα και εφικτές λύσεις”. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων της Πράξης «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες (ERMIS – F)» (www.ermis-f.eu), που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A 2014-2020 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ Dream, στο κέντρο της Καλλονής και σημαντική θα είναι η συμβολή μελών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη διεξαγωγή της βάση ειδικής μεθοδολογίας με χρήση εργαλείων έρευνας (Focus group discussion, Problem/ Solution trees, ερωτηματολόγια). Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη των συνεταιρισμών, των αγροτών και κτηνοτρόφων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Καλλονής και στόχο έχει την συμμετοχή τους ως ομάδα συμφερόντων (stakeholders) στην διαχείριση των πλημμυρών. Η συζήτηση των αδυναμιών της αντιπλημμυρικής προστασίας της Καλλονής και η συνδιαμόρφωση λύσεων προστασίας με τους συμμετέχοντες, θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα  των συνεταιρισμών και αγροτών να ενημερωθούν και να εκφράσουν την άποψή τους.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10.15       Καλωσόρισμα

Παρουσίαση Προγράμματος  

κα Τζωράκη Ουρανία – Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Επιστημονικής ομάδας του ERMIS-F,

κα Κουτσοβίλη Ελεάνα – Πολιτικός Μηχανικός, Εξωτερική συνεργάτιδα ΔΥΒΑ και μέλος της ομάδας του ERMIS-F,

κα Καλλή Αλίκη – Φοιτήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της ομάδας του ERMIS-F

10:15 – 10:45       Ανοιχτή ομαδική συζήτηση (Focus group discussion) Συντονίστρια κα Κουτσοβίλη Ελεάνα

10:45 – 11:15      Συγκέντρωση/Αποτύπωση προβλημάτων και πιθανών λύσεων με χρήση διαδραστικών εργαλείων (Problem/ Solution trees)

Συντονίστρια κα Καλλή Αλίκη

11:15 – 11:30 Παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων αντιπλημμυρικής προστασίας Ομιλήτρια κα Κουτσοβίλη Ελεάνα

11:30 – 11:50   Εποπτική σχεδίαση από τους συμμετέχοντες θέσεων εφαρμογής   των προτεινόμενων μέτρων προστασίας με χρήση διαδραστικού χάρτη (mapping)

Συντονίστρια κα Καλλή Αλίκη

11:50 – 12:00 Συμπλήρωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης από  τους συμμετέχοντες

CONTACT US

    Log in with your credentials

    Forgot your details?