Η Ομάδα του ERMIS – F

Για την υλοποίηση του έργου ERMIS-F συνεργάζονται:

Παράλληλα, από την έναρξη του έργου κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία της κάθε πιλοτικής περιοχής, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς, Επαγγελματικές Ενώσεις και Περιβαντολλογικές Οργανώσεις,  με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού Δικτύου ERMIS-F που θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα, επεκτασιμότητα χρήσης της Δημόσιας Υπηρεσίας  ERMIS-F στις τοπικές κοινωνίες Ελλάδας και Κύπρου.

                      

Καθηγητής πληροφοριακών συστημάτων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνεργαζόμενος καθηγητής στο Ι.Κυ. Σπούδασε Πληροφορική στο Harvard (1971-76) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (1984-86) και Θεολογία στο ΕΑΠ (2011). Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Θεσσαλίας και το ΕΑΠ. Ερευνητής από το 1986 και μέλος του ΔΣ (1992-2006) στο ε.α. ΙΤΥ.

Σχεδίασε και διηύθυνε το πρόγραμμα ‘Οδύσσεια’ για την αξιοποίηση των  ΤΠΕ στη ελληνική εκπαίδευση. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκπαιδευτική τεχνολογία, πληροφοριακά συστήματα μεγάλης κλίμακας,  σχεδίαση λογισμικού και βάσεων δεδομένων.

Έχει διευθύνει μεγάλα διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα πληροφορικής με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Εμπειρογνώμων και εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Γ.Δ. Εκπαίδευση και Πολιτισμός της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ανεβαίνει σε βουνά και τρέχει σε μαραθώνιο.

Μηχανολόγος-Μηχανικός (Πολυτεχνείο Πάτρας) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Περιβάλλοντος (ΕΑΕΜΕ). Η εμπειρία του στο διεθνές management εμπλουτίστηκε από τη διετή του παραμονή ως ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Hitotsubashi στο Τόκυο.

Για περισσότερο από έξι χρόνια υπήρξε Διευθυντής Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, όπου και δημιούργησε μεταξύ άλλων  και το πρώτο δίκτυο σύγχρονων πωλητηρίων στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Έχει εργασθεί ως Διευθυντής του Υβριδικού Ταχυδρομείου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Στον ελεύθερο χρόνο του, διευθύνει την Καλλιτεχνική Ομάδα Persona, και είναι υπεύθυνος για όλες τις παραγωγές της στην Ελλάδα και διεθνώς.

d.katsouras@cyi.ac.cy

Ο Χρήστος Μακρόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και Αρχισυντάκτης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Urban Water Journal. Κατέχει διδακτορικό σε συστήματα υποστήριξης αποφάσεων από το Imperial College του Λονδίνου και έχει εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στο Κέντρο Συστημάτων Νερού του Παν/μιου Exeter. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται σε θέματα αστικής υδρολογίας, βελτιστοποίησης υδατικών πόρων, εναλλακτικών πηγών και αποκεντρωμένων συστημάτων διαχείρισης  αστικού νερού και διαχείρισης ακραίων υδρολογικών φαινομένων, ενώ είναι ειδικός σε θέματα υδροπληροφορικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, είναι συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού Journal of Hydroinformatics. Ο κ. Μακρόπουλος έχει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό μεγάλων ερευνητικών ομάδων και έργων, καθώς έχει υπάρξει Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΜΠ σε 15 ευρωπαϊκά (FP7, H2020) και ελληνικά ερευνητικά έργα, ενώ ήταν Kύριος Ερευνητής σε άλλα 10, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Σπούδασε οικονομικά στο ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Un. Louis Pasteur  (Strasbourg) & International SpaceUniversity (Toronto).

Σαν υπεύθυνη επικοινωνίας ασχολήθηκε στα έργα SIMAP, CORDIS, BC-NET& BRE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της Intrasoft Int, στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.  Ακολούθως, στην Ελλάδα ασχολήθηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας με την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, την ένταξη των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία, με το GRNET, την Wikipedia, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην Ομάδα Πολιτών ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ (καταπολέμηση της φοροδιαφυγής) και τη Δράση «Κάρτα Αποδείξεων» της ΓΓΠΣ (Υπ Οικονομικών), ενώ συμμετείχε σαν υπεύθυνη επικοινωνίας στο έργο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Υπ Εσωτερικών) .

Από το 2016 ασχολείται με τα ανθρώπινα συστήματα στο ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) ενώ έχει και την ευθύνη των κοινωνικών δικτύων και του περιεχομένου της ιστοσελίδας του ΑΚΜΑ και του EFT Greek Network. Είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Κύπρου και από την  1/1/2018 συμμετέχει στο έργο ERMIS-Floods  και ειδικότερα στην Επικοινωνία και Εκπαίδευση των χρηστών (ΠΕ2).

dkrystallia@gmail.com

Ο Καθ. Γιώργος Καρατζάς το 1982 έλαβε το πτυχίο του από την Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Το Σεπτέμβριο του 1985 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές από την Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Rutgers στις ΗΠΑ και το Μάιο του 1987 έλαβε το MSc από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 1992 από το συνδυαστικό Διδακτορικό Πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Rutgers και Princeton, USA,  στις επιστήμες του Πολιτικού Μηχανικού και Μηχανικού Περιβάλλοντος. Από το 1992 -1994 εργάσθηκε σαν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Research Center for Groundwater Remediation Design στο Πανεπιστήμιο του Vermont των ΗΠΑ. Το 1994 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Vermont. Το 1998 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και το 2006 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή. Είναι συγγραφέας 74 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά, 77 δημοσιεύσεων σε Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων, ένα βιβλίο και 5 κεφάλαια σε βιβλία.

karatzas@mred.tuc.gr

Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στη Περιβαλλοντική Μηχανική με κατεύθυνση τη διαχείριση υδάτινων πόρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης για τη διαχείριση των υδατικών συστημάτων («FREEWAT-Free and Open Source Software Tools for Water Resource Management»).

Τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχε στο συνέδριο 2nd EWaS International Conference: «Efficient & Sustainable Water Systems Management toward Worth Living Development».

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: μοντελοποίηση υδρολογικών διεργασιών, βελτιστοποίηση περιβαλλοντικών συστημάτων, προσομοίωση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους υδάτινους πόρους.

xristina_st11@hotmail.com

Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης (1999-2004) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2004-06). Πήρε το διδακτορικό του από το Πολυτεχνείο Κρήτης (2006-2011) όπου και εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με υδατικούς πόρους και διαχείριση πλημμυρών.

Εργάστηκε στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ερευνητής (2013-17) σε προγράμματα σχετικά με διαχείριση υδατικών πόρων σε χώρες της Ευρώπης και του αναπτυσσόμενου κόσμου και προσομοίωση περιβαλλοντικών συστημάτων υπογείων και επιφανειακών υδάτων.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην τεχνική υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων, τη συγγραφή εκθέσεων προόδου και το συντονισμό ενός μεγάλου αριθμού εταίρων από διαφορετικές χώρες.

trichakis@gmail.com

Ο Χρήστος Γκούμας είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης (2016) και τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Μηχανική» (2016-σήμερα). Η διπλωματική του εργασία στο προπτυχιακό επίπεδο πραγματεύτηκε την μοντελοποίηση της υπόγειας ροής νερού στον Κάμπο Χανίων, με χρήση του Princeton Transport Code (2016), η οποία και αποτέλεσε βάση για την πρώτη του παρουσίαση στο διεθνές συνέδριο του European Water Resources Association το 2017, και την δημοσίευση στο European Water Journal. Στο μεταπτυχιακό επίπεδο εστιάζει σε επιφανειακή ροή και πλημμυρικά φαινόμενα με την διπλωματική εργασία που εκπονεί.

christos.goumas@gmail.com

Η Αρχοντία Λύκου είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, Υποψήφια Διδάκτωρ και ερευνήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών από το 2013. Πρόσφατα (Μάιος του 2018) ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πριν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές της σπουδές στο ΕΜΠ το 2011, είχε δουλέψει στην κατασκευή φραγμάτων – εργοτάξιο και γραφείο – για δύο μήνες στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Το θέμα της διπλωματικής της εργασίας ήταν για τις μεθόδους και τεχνολογίες στεγανοποίησης προσχωματικών λεκανών, ενώ το θέμα της μεταπτυχιακής της εργασίας ήταν η ανάλυση και ο σχεδιασμός σύνδεσης διαφραγματικού τοίχου με πυρήνα γεωφραγμάτων. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων, δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα για επτά μήνες στο σχεδιασμό και την εκπόνηση υδραυλικών μελετών.

Νοέμβριο του 2016 έγινε δεκτή ως Υπ. Διδ. στο ΕΜΠ στο ερευνητικό πεδίο που σχετίζεται με την πρόγνωση, τη διαχείριση και τη μελέτη των επιπτώσεων του πλημμυρικού κινδύνου.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα κυρίως σε αντικείμενα εργασιών που σχετίζονται με υδρολογικές και υδροδυναμικές προσομοιώσεις πλημμυρικών φαινομένων και ακραίων υδρο-μετεωρολογικών φαινομένων αξιοποιώντας Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών και συνδυασμένα υδροδυναμικά 1Δ-2Δ μοντέλα, διασύνδεση αποτελεσμάτων σε online webGIS πλατφόρμες, εφαρμογή μεθοδολογιών αξιολόγησης κινδύνου, διακινδύνευσης και τρωτότητας, διαχείριση και παρακολούθηση έργου και συγγραφή αναφορών/παραδοτέων, υπεύθυνη για την περιοχή μελέτης (συλλογή δεδομένων, επαφές με φορείς, διοργάνωση συμμετοχικών εργαστηρίων, κ.ά.), συμμετοχή στην ανάπτυξη γνωσιακών βάσεων για μέτρα και εφαρμογές διαχείρισης πλημμυρικού κινδύνου, χρήση εφαρμογών πληθοπορισμού κ.ά.

Στα πλαίσια της ερευνητικής της εργασίας έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 15 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συνέδρια.

alykou@central.ntua.gr

Aναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου στο γνωστικό αντικείμενο «Πληροφορική-Βάσεις Γεωγραφικών Δεδομένων».  Σπουδές: Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών από τη ΣΕΛΕΤΕ/ΠΑΤΕΣ Πατρών, Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επαγγελματική εμπειρία: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πάτρα), εταιρείες πληροφορικής ιδιωτικού τομέα (Πάτρα).

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Βάσεις Δεδομένων και Γεωγραφικών Δεδομένων, Υποδομές Χωρικών Δεδομένων, Σημασιολογικά Γεωχωρικά Δεδομένα, Διαδικτυακή Χαρτογραφία, Μοντέλα και Συστήματα Υπερκειμένου.

Ερευνητικό έργο: Συμμετοχή σε 27 ερευνητικά έργα, επιστημονικός υπεύθυνος σε 10 από αυτά. Περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων (peer reviewed). Ειδικότερα: Συμμετοχή στα ερευνητικά έργα «Αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων των γεωε-πιστημών στη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου με έμφαση στο δομημένο περιβάλλον των νησιών του Βορείου Αιγαίου Πελάγους» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου), «AEGIS – Πληροφοριακό Σύστημα Πρόληψης και Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/Αριστεία), «Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Κλιματικής Πληροφορίας – Γεώκλιμα» (Ανάθεση: ΓΓΕΤ/Συνεργασία).

vaitis@aegean.gr

Η Ράνια Τζωράκη  έχει 18 χρόνια εμπειρία σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας > 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων και έχει επιβλέψει ένα μεγάλο αριθμό πτυχιακών (>25) και διπλωματικών εργασιών (>15). Προς το παρών επιβλέπει τρεις (3) διδακτορικές διατριβές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΤΕΘ και συμμετέχει στην συν-επίβλεψη διδακτορικών διατριβών σε άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτει πλούσια ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε διεθνή περιβάλλοντα, όπως στη Γερμανία, στην Κύπρο και στη Χιλή (Leibniz University Hannover (GE), στο Πολυτεχνείο Κρήτης (GR), στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (CUT-CY), στο Concepcion University (Χιλή) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (GR)). Έχει εμπειρία σε θέματα υδρολογίας Μεσογειακών ποταμών και διαχείρισης αυτών. Κατά το τρέχων χρονικό διάστημα (έως το 2020) συμβάλλει στην Management Committee του Eυρωπαϊκού δικτύου για ποτάμια διαλείπουσας ροής COST-ACTIONSMIRES, συμμετέχει στο Interreg πρόγραμμα για τις πλημμύρεςERMIS-Flood και συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HorizonSCIREA. Η μελέτη των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στα ποτάμια διαλείπουσας ροής της Μεσογείου και η ανάπτυξη συστημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ένα από τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα.

rania.tzoraki@aegean.gr

Μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Χανίων.

Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης (1992-1997), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον και υπό εκπόνηση μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της σχολής ΜΠΔ του Πολ. Κρήτης.

Εργάζεται από το 2000 στο Δήμο Ελ. Βενιζέλου μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης που διοργάνωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. (1998-1999) στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης  «Ι. Καποδίστριας», ενώ μετά το 2011 με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων και παράλληλα, από το 2014 και έπειτα ασκεί  και τα καθήκοντα του  Αυτοτελούς Γραφείου  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων .

mdaskalaki@chania.gr

Μέλος της ομάδας έργου του Δήμου Χανίων

Τεχνολόγος Γεωπονίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης (1999), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Δενδροκομία (MSc Horticulture)  από το πανεπιστήμιο του Reading UK

Εργάστηκε το 2003 σε υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και από το 2004 εργάζεται ως μόνιμος υπάλληλος στο Δήμο Χανίων. Από το 2015 εργάζεται στο Τμήμα Προγραμματισμού Ποιότητας και Οργάνωσης του Δήμου Χανίων διαχειριζόμενος μεταξύ άλλων διοικητικά, συγχρηματοδουμενα προγράμματα.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά

gpotamitakis@chania.gr

amylonogianni@chania.gr

g-epikoinonia@chania.gr

g-politismos@chania.gr

Μέλος της ομάδας έργου της Διευθύνσεως Υδάτων Βορείου Αιγαίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2003) και του ΠΜΣ «Περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση» του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2013). Επίσης, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις το 2015.

Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2007 – 2009), διορίστηκε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αρχικά στη Δ/νση Διοίκησης και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Υδάτων Βορείου Αιγαίου, όπου από το 2011 ως σήμερα εργάζεται ως Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης & Επικοινωνίας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά και μαθαίνει αραβικά.

georgia.kotoufou@apdaigaiou.gov.gr

CONTACT US

Η δημιουργία της ιστοσελίδας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ονόματος του δικαιούχου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

© Copyright 2019 ERMIS-F - All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?